Stapje voor stapje vooruit

Standaard

Het is alweer even geleden dat wij schreven: “Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet“. Stapje voor stapje lijkt het nu toch wat vooruit te gaan. We vroegen Martijn van Buuren van RMN om zijn mening. Hij schreef het volgende:

Een bericht van de Idylle. Er zijn een aantal constateringen te maken:

  1. Er staan bijna geen Raapzaad en Klaprozen meer op de idylle. Op zich jammer maar voor mij geeft het aan dat de grond tot rust aan het komen is. Door het klepelen was het ruig en wild en zat er veel onrust in de grond en juist door het gras te maaien en het maaisel af te voeren zie je de vegetatie veranderen. Dit is een heel positieve ontwikkeling, ik ben er heel blij mee!

  2. Zoals we al eerder hebben gezien en geconstateerd is dat de ontwikkeling van de kruiden het tot nu toe laat afweten. Het gras staat nog erg dik wat betekent dat de voeding nog volop aanwezig is. Door te blijven maaien en afvoeren kunnen we dit terug dringen. Dit jaar zullen we weer verder bloemen zaaien om uiteindelijk toch een mooie idylle te realiseren.

Voor de monitoringsgroep is het best demotiverend dat het zo lang duurt. Voorál omdat er op de route onderlangs, die deel uitmaakt van het ‘gewone’ meetnetwerk, meestal veel meer te zien is. En hoewel er wat minder wordt geteld, geven zij gelukkig niet op. Bedankt daarvoor!

Verder is het zo, dat de bekende ‘junidip’ van de vlinders, al in de warme meimaand plaatsvond. We zijn benieuwd of de dip alweer over is en of we dan toch een aantal vlinders weer mogen verwelkomen in onze IJsselsteinse Idylle.

Martijn van Buuren laat in IJsselstein gelukkig nog meer bloemrijke plekken aanleggen. Zo is er onlangs een hele leuke actie geweest bij het Robijnpad. De IJsselsteinse Lotte wilde de bij helpen, vlakbij haar school, De Tandem. Kijk de volgende video maar eens. #Bijenbrigade

 

Een suggestie over “Stapje voor stapje vooruit

Reacties zijn gesloten.